Waarom een podcast?

Wat is het altijd fijn om iets nieuws te doen. Spannend ook vooral…ik loop al een tijdje rond met het idee om podcast’s te gaan maken. Maar, welk onderwerp dan? En hoe pak ik dat technisch aan? Nadat ik in 2018 mijn eerste theatertour had gedaan wist ik het: Ik ga een Gitaarmannen podcast maken. Zelf vond ik het super leuk om mijn verhaal aan de mensen te vertellen. Hoe ik ooit de gitaar ontdekt heb en wat moet je allemaal opofferen als je de gitaar op de 1e plaats zet? Wat vonden mijn ouders er van toen ik ze vertelde dat ik niet ging studeren maar vol voor de muziek wilde gaan? Ik werd nieuwsgierig naar de verhalen van mijn collega gitaristen! Die moesten toch ook veel van dat soort verhalen te vertellen hebben? 

Vervolgens kwam ik de ‘Rødecaster Pro’ tegen. Een nieuw apparaat waarmee je heel makkelijk podcasts kan opnemen op locatie! En als ik dan toch bezig was, waarom het dan ook niet gelijk opnemen met 2 camera’tjes? Ik heb er inmiddels al 4 opgenomen en er staan er nog meer in de planning. Ik verklap nog niet wie ik allemaal al voor mijn microfoon heb gehad, dat merk je snel genoeg! Abonneer je op Gitaarmannen, de podcast en mis geen aflevering!

UPDATE 2022:
Als ik het verhaal hierboven lees wist ik in 2019 nog niet dat het zo uit de hand zou lopen en ik nu in mijn studio een aparte ‘podcast’ hoek zou hebben met een vaste camera opstelling. Corona heeft daar alles mee van doen, natuurlijk. Als muzikant moest ik omdenken en dat omdenken heb ik maar tot kunst verheven en mijn voordeel er mee gedaan. Ook de komende tijd ga ik lekker door met Gitaarmannen, de podcast. Blijf het volgen, laat weten wat je wilt zien/horen en ik ga voor je aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.