Over Ed

Wie is Ed Struijlaart?

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij 2 dingen zeker: 1. Ik wil ook zo’n baard en 2. ik wil ook zo’n gitaar. Op de baard moest nog even gewacht worden, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. In 2010 verbrand hij al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Hij brengt tot nu toe 2 albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, wordt genomineerd voor een 3FM Award, tourt in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij DWDD. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. ’Tricks Up My Sleeve’ en ‘Like December’ worden beiden NPO Radio 2 Topsong. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schrijft hij samen met Peter Slager (BLØF) de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 ‘Weg Van Jou’ en alle muziek voor de musical SOOF. Begin 2018 brengt hij ‘Make It On Your Own’ uit. Deze single heeft inmiddels de gouden status bereikt met meer dan 18 miljoen streams en stond op de playlist bij Radio 1, 2 en 5. In het najaar van 2018 ging Ed voor het eerst de theaters in met zijn programma ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’. Hij bracht een ode aan zijn gitaarhelden en stelt zichzelf de vraag: ben ik bereid alles op te geven voor de muziek? Ben ik een échte gitaarman? Single ‘Guitar’ komt uit deze theatershow, wordt Radio 2 Topsong, Harde Schijf bij Coen en Sander op 538 en zorgt ervoor dat Ed mag optreden bij o.a. RTL Late Night.

In 2019 lanceert Ed zijn eigen podcast ‘Gitaarmannen, de podcast’. In deze podcast praat hij met zijn favoriete gitaristen (m/v) over hun leven, met de gitaar als rode draad.

In 2021 is Gitaarmannen, de podcast terug als onderdeel van Ed zijn radioprogramma bij het nieuwe Radio Veronica van Rob Stenders. Elke zaterdag en zondag tussen 18 en 20 hoor je de beste (gitaar) muziek en fragmenten uit de podcast. 

mail: info@gitaarmannen.nl

Video's

guitar jw start op
Video afspelen
Live

Guitar, live bij NPO Radio 2

watchtower giel
Video afspelen
Live

All Along The Watchtower bij Giel

gitaarmannen promo
Video afspelen
Promo

Gitaarmannen: van Claptop tot Sheeran promo